This is a Clilstore unit. You can link all words to dictionaries.

2.2.2. FAQs for elever og Hvordan involveres forældrene

FAQs for elever og studerende

1. Jeg vil være (mekaniker / maskintekniker / tømrer). Hvorfor skal jeg lære et nyt sprog, hvis det ikke bliver bedømt med en eksamen?

CLIL betyder undervisning i sprog og fagligt indhold på samme tid. At lære målsproget (MS eller ES) i sammenhæng med dit fag åbner døre for dig i fremtiden. Det giver dig mulighed for at deltage i workshops, seminarer eller et Erasmus program i udlandet.

CLIL hjælper også med at forbedre dine interkulturelle kompetencefærdigheder og udvikler flersproglige interesser og holdninger.

Det hjælper dig, hvis du på et tidspunkt skal arbejde i udlandet, og vil være attraktivt for fremtidige arbejdsgivere, som ønsker, at deres ansatte skal kunne arbejde internationalt eller i det globale samfund.

2. Jeg er ikke ret god til sprog. Vil det gå ud over mine faglige karakterer? 

Nej. Din lærer vil bedømme indhold og sprog hver for sig. Bedømmelsesskemaer vil vise dig de kriterier, som din lærer vil anvende til at bedømme dig.

3. Er det ikke tidsrøvende for mig at lære gloser på et ekstrasprog (ES)? Vil jeg lære mindre fagindhold end andre elever som undervises på Skole Lingua Franca (SLF)?

At studere et fag gennem et ES resulterer i bedre læring, ikke i mindre læring. Det pensum, du kommer igennem, er det samme som for andre elever. På den anden side vil du også lære et sprog ud over dit fag.

Dit kursus vil blive beriget snarere end forringet. Du bliver i stand til at beskrive ting på et andet sprog såvel som på dit eget sprog.

4. Vil jeg kunne forstå alt jeg bliver undervist i på et fremmedsprog lige så godt som jeg ville på mit eget sprog? 

Ja. Din lærer vil finde måder, som hjælper dig til at forstå emnet.

Husk, at anvendelsen af dit eget sprog i en CLIL lektion ikke er forbudt, og du kan bede om hjælp.

Desuden vil din lærer bruge metoder til at introducere indholdet (eks. teknologi el. diagrammer), som vil lette læringen.

Hvordan involveres forældrene?

Forældrenes involvering i deres børns uddannelse er afgørende. Selv om det er meget svært for nutidens forældre at holde trit med den daglige rutine og de typer af lektier, deres børn har, så er det forældrenes ansvar at følge med i deres børns uddannelsesmæssige fremskridt. De er nødt til at vejlede, hjælpe, motivere og styrke læringen, så deres børn klarer sig godt i skolen. Når forældrene holdes informeret om, hvad CLIL tilgangen kan gøre, vil de blive engagerede i børnenes skoleaktiviteter lige fra starten. Det er sikkert ikke alle forældre, som kan anvende målsproget eller ekstrasproget MS / ES i deres hjemlige omgivelser for at hjælpe indlæringen af et emne, men dette er ikke afgørende. At bede børn dele deres læring med deres forældre er motiverende ikke kun for eleverne selv, men også for forældrene.

Short url:   http://test.multidict.net/cs/2474